Eindelijk een écht makkelijk CMS

Eenvoudig zelf je website bijwerken zonder technische kennis of dikke handleidingen door te nemen.

Wat is een (goed) CMS?

CMS staat voor Content Management System. De naam geeft het al eigenlijk weg: het is een systeem waarmee je zelfstandig de inhoud (content) van een website kan bijwerken (managen). Met een CMS kun je eenvoudig pagina’s, text, foto’s en video’s op je website plaatsen, vervangen of verwijderen. Een goed CMS biedt je veel aanvullende modules (of plugins) waarmee je onder andere interactieve elementen kan plaatsen op je website. Een voorbeeld hiervan is een formulier module / plugin waarmee je zelfstandig formulieren kan maken die je bezoekers kunnen invullen.

Een beter CMS dan WordPress?

Vandaag de dag is WordPress het populairste CMS gebruikt op internet. Een indrukwekkende 25% van alle websites op internet is gebouwd op WordPress. Is WordPress daarmee het beste CMS voor jouw zakelijke website? Bij Blauwboom trekken we dat sterk in twijfel. Het is belangrijk om te weten dat WordPress zijn populariteit vooral te danken heeft aan ooit de snelste gratis oplossing te zijn om een website online te zetten en dus niet per se omdat het de meest betrouwbare optie was. Veel website beheerders zijn bekend het Wordpress websites die gehackt zijn of niet meer werken na een plugin update. In de tussentijd zijn er nieuwe CMS systemen verschenen die qua veiligheid en vooral qua architectuur veel beter ontwikkeld zijn dan WordPress.

SilverStripe: Technisch superieur en eenvoudig in gebruik

Ondanks onze kritiek op WordPress, kunnen we niet ontkennen dat we in eerste instantie begonnen zijn als WordPress ontwikkelaars. Door de behoefte aan een sneller, stabieler en veiliger CMS zijn we een speurtocht gestart dat geëindigd is bij een juweel met de naam SilverStripe. Dit systeem scoort op bijna alle fronten beter dan WordPress en biedt een oplossing op allerlei zichtbare en onzichtbare problemen waarmee we kampten in WordPress. Hoewel de belangrijkste voordelen technisch van aard zijn (MVC, PHP7), is het ook als gewone gebruiker een verademing hoe makkelijk je zelf een website kan beheren met dit systeem. Wij hebben nog 2 jaar lang gesleuteld om dit platform nóg gebruiksvriendelijker te maken en uit te breiden met aanvullende functionaliteiten.

silverstripe cms

icoon lamp2

Makkelijk CMS

Naast alle technische voordelen, is SilverStripe ook aanzienlijk makkelijker in gebruik dan andere systemen die wij getest hebben. Maak eenvoudig nieuwe pagina's aan en vul deze door middel van blokken met verschillende layouts. Zo ben je minder tijd kwijt aan handleidingen te lezen en kun je meer tijd steken in je werk.

icoon camera

Een boel handige functies

Ons CMS wordt geleverd met een boel standaardmodules waarmee je je website kan voorzien van rijke en interactieve inhoud. Zo maak je eenvoudig zelf galerijen, slideshows, formulieren en Google maps kaarten zonder enige technische kennis. 

icoon plus

Uitbreidbaar met plugins

Mocht je behoefte hebben aan bijzondere functionaliteiten voor je website, kan dat gerealiseerd worden met modules (bekend als 'plugins' in WordPress land). Dankzij de uitbreidbaarheid van SilverStripe, kunnen wij modules op maat ontwikkelen.

Meer redenen nodig om voor ons te kiezen?

Onbeperkt pagina's aanmaken check4
Galerijen maken check4
Formulieren maken check4
Google Maps kaarten maken check4
Slideshows maken check4
Uitbreidbaar in functionaliteit (dmv modules) check4
Razendsnelle laadtijden check4
Versleutelde verbinding (HTTPS://) check4
Eigen e-mail adres check4
SEO tools voor zoekmachine data check4
 Support reactie binnen 24 uur check4

Vraag nu een offerte aan!

Vertel ons over jou, je bedrijf en je eigen ideeën over je nieuwe website. Mocht je zelf niet helemaal weten wat je nodig hebt, geen zorgen, want wij denken graag met je mee en beloven je deskundig advies.

Wat doen jullie allemaal? Wie is jullie doelgroep?